mindfulness mbsr

Underviseren afholder kurser i mindfulness. Kurserne er de klassiske 8-ugers MBSR kurser. MBSR står for Mindfulness Based Stress Reduction. MBSR er det oprindelige mindfulness koncept, som er udviklet på Center For Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center.

Indhold

Et kursus i mindfulness er et oplevelsesorienteret undervisningsforløb, hvor du i høj grad opfordres til at involvere dig i de metoder vi arbejder med, og prøve dem af på et praktisk plan i dit eget liv.

På kurset arbejder vi med følgende hovedpunkter:

  • Guidet instruktion i forskellige former for mindfulness meditation
  • En effektiv metode til dybdeafspænding – bodyscan
  • Yoga med nærvær
  • Teori om stress og hvordan mindfulness kan reducere stress
  • Måder vi kan øge vores nærvær i hverdagen
  • Individuelt tilpasset vejledning
  • Gruppedialog om erfaringer med mindfulness praksis
  • Daglig træning hjemme
  • Soundtracks til træning hjemme

Træning i forskellige former for meditation spiller en central rolle i kurset. Kurset indeholder teori om mindfulness og meditation, og der bliver præsenteret forskningsresultater fra nyere psykologisk og neurologisk forskning om effekterne af mindfulness. Der vil være en stilhedsdag undervejs, et såkaldt ”silent retreat” eller “dagsretreat”, og yoga vil indgå som en tilgang til nærværstræning.

Stress er en væsentlig faktor i de fleste menneskers liv. Hvordan lærer vi at holde og selv i balance i en hverdag der stiller store krav til os, og hvor vi stiller høje krav til os selv? Vi ser på teori om stress, og særlig på det risikomoment der er i langvarig stress, hvor vi kan komme ud på en slags skråplan hvor situationen kan synes at løbe ud af kontrol. Mindfulness redskaberne kan ses som en vej til at både udvikle en forbedret evne til at holde øje med egen stresstilstand, og til effektivt at kunne reducere stressniveauet, når der er brug for det.

Vi arbejder med 7 mindfulness værdier og ser på, hvilken rolle de kan spille både i den individuelle praksis, i omgangen med andre mennesker og i ens håndtering af livet i det hele taget.

Udbytte

Du kommer hjem fra kurset med viden, erfaring og redskaber, som sætter dig i stand til at have en selvstændig mindfulness praksis i din hverdag. Du får et kursusbevis som dokumenterer at du har taget et klassisk 8-ugers MBSR kursus hos en underviser der er uddannet på Center For Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center. Du kan vende tilbage senere og deltage i dagsretreats igen, og på den måde løbende uddybe og vedligeholde din praksis.

Form

Der undervises i den originale form MBSR, som den er udviklet af Jon Kabat-Zinn, og som den bruges på centeret i Massachusetts i dag. Kurset strækker sig over 8 uger og indeholder 8 sessioner á 2,5 timer samt en hel dag til fordybelse. Der er 30 timers direkte undervisning. Du får det bedste udbytte af kurset, hvis du træner hjemme i op til 45 minutter dagligt 5-6 dage om ugen. Maksimum deltagerantal på et hold er 16 personer.

Underviser

Underviser, cand.psych.aut. Er uddannet Mindfulness instruktør i USA bl.a. hos Jon Kabat-Zinn og har arbejdet med meditation siden 1989. Medlem af Mindfulness Foreningen Danmark.

Datoer

Oplyses senere.

Kursussted

Oplyses senere.

Mindfulnesskursus pris

Kr. 6.400,- inklusive soundtracks, skriftligt materiale, frugt i pauser og fuld forplejning om lørdagen. Inkluderer også frivillig deltagelse i psykologiske tests før og efter kurset, og feedback på tests, som kan danne afsæt for en samtale hvor vi sammen vurderer hvilke områder du eventuelt med fordel kan have fokus på.

Tilmelding

Hvis du ønsker at deltage i et kursus, eller ønsker yderligere information, send venligst en mail til flowpraksis@gmail.com med dit navn og telefon nummer.